Sensi-therapie

voor mens en dier

Visie

WAT BEINVLOEDT JE GEZONDHEID.

  • De lucht die je inademt, het water dat je drinkt, de voeding die je tot je neemt, de producten die je op je huid smeert, de televisieprogramma’s die je bekijkt, de gedachten die je toelaat en de mensen met wie je omgaat.

  • De mate waarin je lichaam in staat is op tijd afval- en gifstoffen te verwerken. Hoe goed je in staat bent constructief om te gaan met teleurstelling, pijn en verdriet. En: hoe goed je in staat bent om emotionele ‘troep’ op te ruimen en ‘los te laten’.

  • Je (bloed)circulatie. Leid je een (grotendeels) zittend leven, dan is het heel belangrijk om regelmatig een goede massage te nemen, te baden in zeezout en de sauna te bezoeken. Een goede bloedcirculatie is belangrijk om je cellen van voedingsstoffen te voorzien en afvalstoffen af te voeren. Als deze verstoord is, dan krijg je onherroepelijk lichamelijke (en emotionele en geestelijke) gezondheidsproblemen.

  • Hoe je leeft en in het leven staat. Breng je voldoende contrast aan tussen inspanning en ontspanning, werk en vrije tijd? Kun je wel of niet goed omgaan met de realiteit, met je leven zoals het nu is, met jezelf zoals je nu bent? Voel je je gauw slachtoffer van situaties en omstandigheden of geef je heel actief en constructief je eigen leven vorm?

  • Hoe goed je in staat bent je emoties, gevoelens en gedachten te uiten. Durf je jezelf te laten zien zoals je bent of onderdruk je een groot deel van wie je werkelijk bent?

  • De lichamelijke, emotionele en spirituele erfenis van je ouders (en/of voorouders). Wat heb jij geërfd? En wat kies jij om ermee te doen? Gebruik je je genen als excuus om niet in actie te hoeven komen? Of zie je ze als een uitdaging om patronen van je ouders (en/of voorouders) te doorbreken?

Webdesign: Arjan Douma, 2017