Sensi-therapie

voor mens en dier

WAT IS SENSI THERAPIE

WERKWIJZE
Het SensiŽ protocol is dé waarborg voor de meest effectieve vorm van therapie. De therapie is erop gericht om de mens in zijn totaliteit te behandelen:
1. Weghalen gifstoffen uit het lichaam (ontgiften met remedies en orthomoleculaire preparaten)
2. Stoppen met het toevoegen van gifstoffen in het lichaam (dieet en allergie meting)
3. Wegnemen van de oorzaken (o.a. remedies)
4. Direct op gang brengen van het proces (o.a. massagetechnieken en emoties vrijmaken)

VOEDING- EN ALLERGIEMETING
Door het gebruik van afgestemde voedingsmiddelen komen er als het ware geen 'tijdelijke gifstoffen' in het lichaam meer bij.

DIEËTEN
Een tijdelijk uitgemeten dieet brengt het voedingspatroon weer in balans.

ORTHOMOLECULAIR
Soms is het noodzakelijk om dit dieet aan te vullen met vitamines en / of mineralen om een tekort te voorkomen. Ook bij een burn-out kan dit goed werken.

REMEDIES
Tussen de behandelingen door kan het nodig zijn om een remedie te gebruiken. Dit versneld het proces en geeft inzicht in het probleem. In deze periode werk je dus aan je klacht en tegelijk ook aan het achterliggende thema van de klacht.

DRUKPUNTMASSAGE
Met deze techniek kan het proces van heling snel op gang gebracht worden, door zachtjes te drukken op de meridiaanpunten werken we aan de achterliggende thema's die voor je van belang kunnen zijn.

E.F.T.
De Emotional Freedom Techniek komt uit Amerika. Het is een kloptechniek op de meridiaanpunten, maar gericht op emotionele lading zoals angst, verdriet, trauma's e.d.

HOLISTIC PULSING
Deze zachte massagetechniek (waarbij je geheel gekleed kunt blijven) is geschikt voor jong en oud. Brengt problemen aan het licht, en werkt ondersteunend in het proces.

EDELSTEENTHERAPIE
Een edelsteenlegging op en rond het lichaam kan soms ondersteunend zijn bij verschillende processen. Door gebruik van verschillende edelstenen wordt deze therapie vaak als helend ervaren.
Een uitgemeten edelsteen dragen kan in sommige gevallen het geheel versterken waar dat nodig mocht zijn.

BEWUSTZIJNSONTWIKKELING
Pas als je je bewust wordt van je gedrag kun je het veranderen.

Uit ervaring is gebleken dat de sensi-therapie van korte duur kan zijn en heel snel resultaat heeft. Tevens wordt gebruik gemaakt van bach bloesem remedies, dit zijn remedies gemaakt van bloesems, struiken en planten. en werkzaam op het mentaal, emotionele vlak,uitgaande van 7 gemoedstoestanden: angst, onzekerheid, onvoldoende interesse in het hier en nu, eenzaamheid, overgevoeligheid, moedeloosheid en wanhoop, overbezorgheid van anderen.
Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van klankschalen. Ook dieren reageren uitermate goed op de remedies.

Webdesign: Arjan Douma, 2017