Sensi-therapie

voor mens en dier

Sensi therapie bij dieren

Ook dieren laten zich prima behandelen met deze therapie. Ik ben opgegroeid met paarden en honden, en rijd actief paard en heb honden. Met name paarden zijn hooggevoelige dieren en ze weerspiegelen het karakter en de problemen zijn als het ware spiegels voor de ruiter.
Ook honden en katten vertellen veel met hun gedrag over hun problemen. Dieren leven tegenwoordig niet meer, zoals ze vroeger in de natuur konden leven. Hun voeding, leefomstandigheden en hun doel hebben een andere invulling gekregen.
Voedingsallergie meten heeft ook bij dieren veel resultaat, daar er b.v te veel zout of eiwit in hun voeding zit. elk dier is uniek, net als elk mens.

Mijn werkwijze is anders dan die van de dierenarts. Dit kan uitstekend naast de reguliere geneeskunde toegepast worden maar ook naast andere alternatieve therapieŽn.
Een probleem kan een lichamelijke achtergrond hebben, maar er kan ook sprake zijn van een psychische of emotionele disbalans. Soms kan een emotioneel probleem leiden tot lichamelijke klachten. Alleen met het bestrijden van de symptomen wordt zoín probleem niet opgelost; het geeft tijdelijk verlichting of het probleem verplaatst zich. de (ziekte) geschiedenis en allerlei zaken die misschien niet zo veel met het probleem te maken lijken te hebben, zoals de voeding, mate van beweging, leefomstandigheden, huisvesting, maar die wel belangrijk kunnen zijn voor de oplossing ervan.
Verder kijk ik naar de algehele indruk die het dier maakt en of er op basis van zicht en aanraking bepaalde afwijkingen kunnen worden geconstateerd.
Al deze informatie is nodig om een zo compleet mogelijk beeld van het dier en het probleem te krijgen. Er is geen standaard behandeling voor een bepaald probleem. De herstelperiode is mede afhankelijk van de ernst van de klacht en de tijd dat het dier al problemen heeft.

Webdesign: Arjan Douma, 2017